SKRIV UD

Der er politisk berøringsangst for byggebranchens klimaaftryk

af: Flemming Kehr og Michael H. Nielsen, bestyrelsesmedlemmer i Energiforum Danmark, 16-08-2023

Energiforum Danmark: 40 procent af vores CO2-udledninger stammer fra byggebranchen, men alligevel er der meget lidt regulering på området. Det er for uambitiøst, skriver Flemming Kehr og Michael H. Nielsen i dag i et debatindlæg på Altinget.dk.

I Danmark forbruger vi ressourcer svarende til, hvad der skal fire jordkloder til at forsyne. Det siger sig selv, at det ikke kan fortsætte.

40 procent af energien forbruges i bygninger, 40 procent af alt affald kommer fra byggeaktiviteter, og 30 procent af CO2-udledningen kommer fra bygge- og anlægsaktiviteter – 10 procent fra byggeprocessen og de byggematerialer, vi bygger og anlægger med og 20 procent fra den energi, vi forbruger i bygninger.

I de vestlige lande kan hele 40 procent af CO2-udledningen henføres til bygninger samt bygge- og anlægsaktiviteter. Procentsatserne er stort set identiske med procentsatserne for 10 år siden.

Med ovenstående erkendelse, så er det både bekymrende og uforståeligt, at der ikke politisk tages meget mere konkret fat i de potentialer, som bygge- og anlægssektoren rummer i forhold til den grønne omstilling.

Læs hele debatindlægget på Altinget.dk

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.