Forsyning og VE SKRIV UD

Energiforum Danmark sætter solceller til debat

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-09-2023
Foto: Energiforum Danmark

Torsdag i sidste uge havde Energiforum Danmark i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne en debat om solceller: Skal de være på tage eller på marker? Og er det for alle at investere i solceller eller kun for store investorer? Den debat rejser de to organisationer nu også på Altinget.dk, hvor formand Heine Knudsen og direktør fra TEKNIQ Arbejdsgiverne bl.a. skriver

"Solceller er nemlig ikke kun for de store investorer, der etablerer kæmpe solcelleparker. Potentialet for at integrere solceller på bygningstage er enormt. Ved at skabe incitamenter for almindelige borgere og virksomheder til at investere i solceller på deres egne huse og bygninger, kan vi fyre op under den grønne omstilling og udvide den vedvarende energis rolle i vores energisystem."

Og videre

"Konklusionen er klar: Den grønne omstilling skal gavne alle niveauer af samfundet - fra individuelle investorer til det brede samfund. Ved at udnytte solenergiens potentiale på tværs af skalaer og gøre det nemmere for folk at investere, kan vi skabe en mere bæredygtig fremtid for os alle. Det er på høje tid at give solceller på landets mange bygningstage den opmærksomhed, de fortjener. Der er et kæmpe uudnyttet potentiale her, hvis der bliver gjort op med det bøvl og rigide regler, der stadig spænder ben for udrulningen."

En konklusion som Klimarådets formand Peter Møllgaard også bakkede op på debatten på klimafolkemødet, hvor han pointerede at vi har brug for alle bidrag for at nå i mål, så det er ikke et enten/eller men et både/og.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.