Inspiration SKRIV UD

Gate 21: Roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering

af: Janne Roest-Madsen, 12-05-2023
Foto: Gate 21

Gate 21 inviterer til to forskellige roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering den 25. maj og den 1. juni. 

25. maj: Roundtable: Store potentialer for energirenoveringer i enfamilieshuse
Dette roundtable tager udgangspunkt i en aktuel ELENA ansøgning, hvor 17 kommuner går sammen om at udvikle en One-stop-shop, der har til formål at understøtte omstillingen til energieffektive enfamilieshuse ved at lede boligejere igennem processen og generere private investeringer i energirenovering.

Til arrangementet vil Gate 21 sammen med kommuner og den finansielle sektor dykke dybere ned i konkrete koncepter og løsninger, som bliver udviklet til one-stop-shoppen. Herunder de finansielle forhold omkring energirenoveringer og hvilke tiltag der kan iværksættes for at gøre lån mere attraktive og tilgængelige.

Dagens agenda vil tage udgangspunkt i korte pitches omhandlende de konkrete koncepter og løsninger i projektet, samt bankernes rolle i jagten på energiforbedringer i enfamilieshuse. De fælles diskussioner skal bidrage til at konkretisere og kvalificere indholdet af den tværkommunale one-stop-shop.

Tilmeldingsfrist er den 15. maj 2023.

Mødet finder sted i Gate 21 den 25. maj, 2023 kl. 09:30 – 15:00. Det vil blive serveret kaffe og croissant ved ankomst samt frokost.

Læs mere og tilmeld dig her.

1. juni: Roundtable: Finansiering med fokus på energieffektivisering og solceller i etagebolig
Dagen byder på to sessioner, som tilsammen giver et indblik i erfaringer fra boligforeninger, der arbejder med etablering af solceller samt præsentationer af finansieringsinitiativer:  

Session 1: Finansiering af energirenoveringer – hvilke muligheder findes der?
Sessionen vil give indblik i forskellige finansieringsmuligheder og initiativer fra kommuner, samt modeller for, hvad det kan koste boligafdelingerne at udsætte energieffektiviseringstiltag. Målet med sessionen er, at kommunerne skal se, hvordan de kan formidle de finansieringsinitiativer og muligheder, der findes ud til boligafdelingerne.

Session 2: Etablering af solceller på etageboliger – hvad skal der til?
Sessionen kommer til at introducere løsninger hos boligforeninger og kommuner gennem deling af viden og erfaring om solceller. Sessionen afsluttes med en diskussion om, hvordan kommunerne kan understøtte boligselskabers arbejde med etablering af solceller og øge andelen af solcelleproduceret el i sine boligafdelinger.

Tilmeldingsfrist er den 22. maj 2023.

Mødet finder sted i Gate 21 den 1. juni 2023 kl. 09:30 – 15:00. Det vil blive serveret kaffe og croissant ved ankomst samt frokost.

Læs mere og tilmeld dig her.

Gate 21
Gate 21 er et partnerskab for kommuner, regioner, virksomheder og vidensinstitutioner, der sammen skal sikre klimahandling.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.