Inspiration SKRIV UD

Ny kampagne: Grønnere hurtigere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2023
Foto: Colourbox

I dag starter en ny kampagne, for at sætte skub på den grønne omstilling ved hjælp af energieffektivisering. Et budskab vi Energiforum Danmark i høj grad bakker op om. Kampagnens udgangspunkt er, at effektiv brug af vores energiressourcer er helt afgørende for, at vi kan lykkes hurtigt med den grønne omstilling.

Brancheorganisationen SYNERGI, som står bag kampagnen, konstaterer, at energieffektivisering ofte er i periferien af den politiske radar, når der skal findes svar på, hvordan vi bygger fremtidens grønne – men også effektive og fleksible – energisystem. Derfor lancerer de nu en kampagne med fokus på, hvordan energieffektivisering her og nu kan sætte tempo på den grønne omstilling.  

For SYNERGI er energieffektivisering en nøglebrik i det puslespil, som udgør fremtidens energisystem, som er grønt, sikkert, billigt og fleksibelt:

  • For det første fordi det leverer hurtige reduktioner: Når vi sparer en kWh, sparer vi på den sorte energi – eller frigør grøn, dansk strøm til eksport, Power-to-X eller anden nyttiggørelse.
  • For det andet fordi vi kan reducere den kæmpe opgave, der ligger i at bygge energisystemet om til 100 pct. vedvarende energi. Klimamålene kræver en meget omfattende elektrificering af samfundet. I Danmark regner vi med, at elforbruget skal fordobles eller tredobles frem mod 2030 og femdobles frem mod 2050. Det kalder på klog og effektiv brug af energien.
  • For det tredje er der en stor, samfundsøkonomisk besparelse i at sikre, at energien bliver brugt effektivt. Trods årtiers indsats for at effektivisere vores bygninger og industrielle processer er der stadig store potentialer for at gøre mere.

Fremtidens energisystem er elektrificeret og domineret af fluktuerende energikilder. Det kalder på en ny forståelse af, hvordan vi efterspørger og forbruger energi på en effektiv måde: Vi skal ikke bruge mere energi end nødvendigt, og vi skal bruge energien på de rigtige tidspunkter. Det kræver energieffektive bygninger og installationer, et digitaliseret energisystem, udnyttelse af overskudsvarmen og løsninger, der gør forbruget fleksibelt.

Kampagnen lanceres i dag, tirsdag d. 6. juni og består bl.a. af annoncering på web og sociale medier, outdoor-annoncering og en række film. Følg med på www.grønnerehurtigere.dk og del gerne de vigtige budskaber.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.