SKRIV UD

Nyt undervisningsforløb gør elever til energiinnovatorer og kritiske energijournalister

af: Janne Roest-Madsen, 23-08-2023
Foto: Colourbox

I nyt undervisningsforløb til 7.-9. klasser skal eleverne blandt andet indtage rollerne som kritiske energijournalister, energiinnovatorer og politisk aktive indenfor grøn omstilling. Mærk Energien hedder forløbet fra Energistyrelsen, der skal give unge indsigt i, hvordan vi ændrer vores energivaner.

Er du lærer og skal tilrettelægge et undervisningsforløb i fagene dansk, samfundsfag eller fysik/kemi med energi som fællesnævner?

På Mærk Energien finder du undervisningsmidler, der kan anvendes direkte i undervisningen af elever i 7. - 9. klasse og som blandt andet indeholder interaktive rum og spændende undervisningsvideoer. 

I dansk skal eleverne være kritiske energijournalister. I fysik/kemi bliver de energiinnovatorer, der kortlægger og optimerer energiforbruget i hjemmet. Og i samfundsfag skal de skabe grøn omstilling gennem eksempelvis politisk arbejde. Det skriver Energistyrelsen på deres hjemmeside.

"Mærk Energien trækker tråde fra de globale perspektiver til elevernes egen hverdag og måler energiforbrug i både kilowatt-timer og antal poser af mikroovn-popcorn. Eleverne kan udforske interaktive rum og eksempelvis se, hvordan de kan barbere toppen af elforbruget derhjemme. De kan også indgå en frivillig samfundskontrakt med resten af klassen om at reducere deres energiforbrug på linje med de nationale 2030-mål", fortæller Rasmus Tengvad, der er kontorchef i Energistyrelsen på deres hjemmeside.

Undervisningsmaterialet ligger frit tilgængeligt. Hent materialet her

Fakta om Mærk Energien

  • Det er læringsmidler om energi, energimærkning og grøn omstilling målrettet dansk, naturfag (fysik/kemi) og samfundsfag for 7.-9. klasse.
  • Der er samlet ni lektioner med læsevejledning, artikler, øvelser, undervisningsvideoer med videre.
  • Mærk Energien er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets klimaindsats for skoleelever.
  • SparEnergi er Energistyrelsens indsats for at hjælpe danskerne til at spare el og varme i hverdagen, renovere boligen, skifte varmetype og søge tilskud til forbedringer, der sparer energi.
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.