Energibesparelser SKRIV UD

Spareiver er også nødvendigt i vinteren 2023/24

af: Dorte Nørregaard Larsen, 28-08-2023
Foto: Colourbox

I en ny status fra Energistyrelsen, karakteriseres forsyningssituationen som stabil, men spareiver og mild vinter vil få afgørende betydning for forsyningssituationen. Så ingen kriser, men stadig behov for uldsokker og omtanke.

I følge Ritzau udtaler Vicedirektør fra Energistyrelsen Martin Hansen:

”Hvis vi kigger ind i scenarier, hvor gasforbruget går tilbage til, hvad det var inden krigen, så vil vi også få forsyningsproblemer i Europa i den kommende vinter,”

Og videre:

”Helt overordnet står vi i en bedre situation denne her vinter end sidste vinter, men det er stadigvæk meget afgørende, at vi bliver ved med at spare på energien,”

På Energistyrelsens hjemmeside er der følgende resume af situationen:

Kort overblik

Energiforsyningen er stabil på tværs af alle energikilder. Priserne er varierende og kan være høje i perioder. Situationen kan hurtigt ændre sig. Status her og nu:
  • Energistyrelsen vurderer på nuværende tidspunkt, at det ikke bliver nødvendigt at afbryde strømforsyningen til forbrugerne næste fyringssæson, hvis forbrugerne fortsætter med at spare på energien som hidtil, vejret bliver gennemsnitligt, og vi undgår havarier og tekniske problemer på kraftværker og udlandsforbindelser.
  • Gaslagrene er mere fyldte end de typisk er på dette tidspunkt af året, hvilket er et godt udgangspunkt for dette års lagerfyldning frem mod fyringssæsonen. Det skyldes blandt andet, at der både har været en nedgang i gasforbruget, og at sidste vinter ikke var kold, hvorved de europæiske lagre ikke var meget tomme ved udgangen af vinteren.
  • Der mangler ikke olie, men Energistyrelsen følger situationen særligt med henblik på at overvåge effekten af EU’s sanktioner på russisk olie.
  • Energistyrelsen forventer ikke mangel på træpiller og biomasse.

 

Læs mere her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.