Klima og ressourcer SKRIV UD

Træ i byggeriet: Undersøgelse viser at klimakrav vil få flere rådgivere til at anbefale træbyggeri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 29-09-2023
Foto: Colourbox

At "Træ i byggeriet", håber at brugen af træ i byggeriet fremmes i forbindelse med de nye LCA-krav i bygningsreglementet, kan ikke overraske.

Nu bakkes forhåbningerne op af en undersøgelse blandt arkitekter og rådgivere, hvor hele 65 procent af byggeriets rådgivere forventer, at de nye lovkrav til bygningers klimaaftryk vil få flere rådgivende ingeniører og arkitekter til at anbefale at bygge i træ.

I en nyhed skriver  træ i byggeriet:

"Life Cycle Assesments – eller LCA-beregninger – for alle nybyggerier og et loft på 12 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter om året for nyopførte bygninger på mere end 1.000 kvadratmeter. Sådan lyder kravene i det opdaterede bygningsreglement, der trådte i kraft fra og med i år. Kravene har til formål at fremme mere bæredygtigt byggeri, og spørger man de rådgivende ingeniører og arkitekterne, så virker de efter hensigten. 

En undersøgelse blandt byggeriets rådgivere foretaget af Voxmeter på vegne af foreningen Træ i Byggeriet viser nemlig, at 49 procent af de adspurgte forventer, at de nye klimakrav i høj grad vil få flere rådgivende ingeniører og arkitekter til at anbefale deres kunder at bygge i træ, mens 16 procent forventer, at kravene i meget høj grad vil få flere til at anbefale træbyggeri. Ifølge sekretariatsleder hos Træ i Byggeriet Lauritz Rasmussen understreger undersøgelsen potentialet i de nye klimakrav., og netop derfor ærgrer det ham, at kravene i deres nuværende form er alt for lempelige:

 - Det er selvfølgelig positivt, at hele 65 procent af de adspurgte vurderer, at klimakravene har en påvirkning på branchen. Men omvendt kan man ikke lade være med at tænke, hvor meget større den effekt ville have været, hvis kravene havde været strammere fra begyndelsen. For den nuværende, indledende grænseværdi på 12 kilo CO2-ækvivalenter er så lempelig, at man næsten ikke kan kalde det for et krav. Stort set alle bygninger – gamle som nye – vil kunne leve op til det krav, og det lægger jo en gevaldig dæmper på effekten, siger han."

Det bliver spændene at følge, hvordan klimakravene påvirker vores måde at bygge på, efterhånden som kravene skærpes.

Læs evt. hele nyheden her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.