Forsyning og VE SKRIV UD

World Energy Outlook - der er brug for endnu mere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-10-2023
Foto: Colourbox

Den grønne forsyning buldrer derud af frem mod 2030, men det er ikke nok. Det konkluderer det internationale Energi Agentur IEA i deres seneste World Energy Outlook 2023.

Chefkonsulent i Green Power Denmark Kristian Rune Poulsen har kigget nærmere på nogle af agenturets konklusioner, og skriver på Green Power Denmarks hjemmeside:

Ti gange så mange elbiler i 2030 på globalt plan. Og allerede i dag står vedvarende energi for 80 procent af al ny energikapacitet, elektriske varmekilder giver baghjul til gasfyr, og verdens samlede efterspørgsel efter fossil energi er tæt på at have toppet.

Det er fire opløftende fakta, som Det Internationale Energiagentur, IEA, hæfter sig ved i sit nye World Energy Outlook. Rapporten understreger dog samtidig behovet for endnu hurtigere forandringer, hvis den globale klimamålsætning fra Paris skal nås om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader.

I følge Kristian Rune Poulsen bliver forsyningssikkerhed den vigtigste driver for udviklingen:

Krigen i Ukraine, og uroen i Mellemøsten understreger skrøbelighederne ved et fossilt energisystem. Verden går mod grøn energi som løsning på både energi- og klimakrisen, samt den geopolitiske uro. Vi er endegyldigt på vej ud af den fossile æra. Det betyder også, at der bliver ført aggressiv industripolitik mange steder i verden for sikre sig mod, at en fossil afhængighed ikke blot erstattes af en teknologisk afhængighed.

Du kan læse hele Kristian Rune Poulsens analyse her

Du kan læse hele World Energy Outlook her

Eller se præsentationen af World Energy Outlook her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.