SKRIV UD

Barriererne for den grønne omstilling skal ryddes af vejen - Energiforum Danmark i debatindlæg i Altinget.dk

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-01-2024

Der er brug for et gearskifte i den grønne omstilling, hvor barriererne for den grønne omstilling ryddes hurtigt og effektivt af vejen, sådan skriver Michael H. Nielsen og Thomas Østergaard fra Energiforum Danmarks bestyrelse i et debat-indlæg på Altinget.dk

De skriver også

"Det må desværre konkluderes, at de danske ambitioner om markant og hurtig udbygning af vedvarende energiforsyning er udfordret af regler og regulering – både nationalt og på EU-plan.
Det skal der meget hurtigt tages politisk handling på, hvis ambitionerne om grøn omstilling og uafhængighed af fossile energikilder skal kunne realiseres og gerne forceres.

Mens der politisk skal arbejdes på at fjerne de mange barrierer for hurtigere udbygninger af den vedvarende energiforsyning – nationalt og på EU-plan – så er der andre værktøjer i den grønne værktøjskasse, som bør bringes i spil.

I det kommende år skal for eksempel to nye EU-direktiver – bygningsdirektivet og energieffektiviseringsdirektivet – implementeres i dansk lovgivning. Direktiverne påvirker i høj grad den bygningsmasse, vi har og får i den nærmeste fremtid.

Da bygningerne står for næsten 40 procent af energiforbruget i Danmark, og der samtidig er et udbredt vedligeholdelsesefterslæb, bør implementeringen klart ske ambitiøst og som en del af en dansk strategi og handlingsplan for energieffektivisering.

Netop en strategi- og handlingsplan for energieffektivisering, der også indeholder, hvordan vi effektivt nyttiggør overskudsvarme har været efterlyst i mange år."

 

Du kan læse det fulde debat-indlæg her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.