Inspiration SKRIV UD

af: Janne Roest-Madsen, 02-05-2024
Foto: Colourbox

Med en donation på 25 mio. kr. fra energihandelsvirksomheden InCommodities skal det nye forskningscenter CoRE skabe banebrydende indsigt og viden inden for energi-, miljø- og klimaøkonomi. ’Vi vil gerne være med til at sikre, at den danske energihandelssektor forbliver verdensførende’, siger Jesper Severin Johanson, CEO i InCommodities. Det skriver Green Power Denmark på deres hjemmeside.

Et nyt forskningscenter, Center for Research in Energy: Economics and Markets, eller bare CoRE, skal bl.a. forske i energimarkedernes dynamikker og i muligheder for at sætte skub i udviklingen af mere klimavenlige energisystemer. CoRE, der har modtaget en bevilling på 25 mio. kr. fra InCommodities, kommer i første omgang til at beskæftige 27 forskere med ni forskellige nationaliteter i en fireårig periode fra 2024-2028.   

– Vores energiforbrug udgør livsnerven i den globale økonomi, men er også en af de væsentligste årsager til klimaforandringerne. Det er afgørende, at vi har en indgående viden om mekanismerne på de markeder, hvor energien omsættes og handles, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Det er den viden, som centret skal bidrage med, siger Niels Haldrup, professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, og centerleder i CoRE.

Ifølge Niels Haldrup er baggrunden for etableringen af CoRE en anerkendelse af uddannelse og forskning i en tid, hvor de politiske vinde ellers går i retning af mere dimensionering og reduktioner i uddannelserne generelt.

– Baggrunden for etableringen af CoRE viser behovet for at investere i videnstunge kompetencer, der skaber vækst og arbejdspladser, og som kan løse nogle af de komplekse udfordringer og problemstillinger, som vi står foran som samfund med den grønne omstilling, siger Niels Haldrup.

 

Læs hele artiklen på Green Power Denmarks hjemmeside: Forskningscenter for energi- og klimaøkonomi indviet på Aarhus Universitet | Green Power Denmark

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.