Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Medlemmer blander sig i debatten

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-03-2024
Søren Dyck-Madsen i Spor 9 på Energiforum 2024. Foto: Julie Malmstrøm

I Energiforum Danmark er der stor debat om EUs energieffektiviseringsdirektiv og bygningsdirektiv  - hvordan implementerer vi de mange krav klogt, og hvordan sørger vi for at investere i de rigtige tiltag i de rigtige bygninger? Noget af debatten har bredt sig til Altinget.dk, hvor Søren Dyck-Madsen og Thomas Østergaard har skrevet et debatindlæg.

I debatindlægget peger Søren og Thomas bl.a. på:

I dag er energimærkerne opgjort ud fra et beregnet energiforbrug ganget med en primærenergifaktor. Denne metode afspejler ikke i tilstrækkelig grad installationernes indflydelse samt bygningens drift.

Derfor får bygningsejeren ikke den i øvrigt veldokumenterede valuta for målrettede indsatser indenfor teknik og drift, som sparer dem 10 til 15 procent af deres samlede energiforbrug. Tilmed på en meget omkostningseffektiv måde.

Vi risikerer at gøre de forkerte ting i de forkerte bygninger og se bort fra de mest omkostningseffektive tiltag.

 

Du kan læse debatindlægget i sin fuld længde her.


Nogle af udfordringerne fra debatindlægget blev også diskuteret på spor 9 på Energiforum 2024, se præsentationen fra den debat. Vil du være med i diskussionen af de nye krav, og hvordan vi kan gøre vores indflydelse gældende over for myndighederne, så læs mere her om vores nye "perspektivgruppe for klog implementering af bygningsdirektivet og energieffektiviseringsdirektivet"


 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.