SKRIV UD

Strammere klimakrav til nyt byggeri

af: Janne Roest-Madsen, 30-05-2024
Foto: Colourbox

En ny aftale betyder strammere klimakrav til nyt byggeri. Aftalen sætter grænser for, hvor meget CO2e et nyt byggeri må udlede.

Bag aftalen står regeringen, SF, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Flere typer af byggerier og boliger vil blive omfattet herunder alt boligbyggeri. 

I store træk indføres nye grænseværdier for forskellige typer af bygninger og flere bygninger skal omfattes. Derudover skal selve byggeprocessen være en del af klimaregnskabet. Nogle såkaldte samfundskritiske bygninger undtages fra CO2e-grænseværdien. 

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:

"Jeg er rigtig glad for, at vi har lavet en så bred aftale om noget så vigtigt som klimaet. Byggebranchen står for en stor del af den samlede udledning, og derfor er det vigtigt, at vi kan samles om at være så ambitiøse. Med aftalen strammer vi kravene langt mere, end der var lagt op til i den oprindelige aftale fra 2021. Flere nye byggerier vil blive grønne, og alle danskere vil fremover skulle forholde sig til klimaet, når de bygger en ny bolig".

Læs mere på Social-, Bolig- og Ældreministeriets hjemmeside: Ny aftale stiller ambitiøse klimakrav til nyt byggeri - Social-, Bolig- og Ældreministeriet (sm.dk)

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.