IoT-fabrikken: RoomAlyzer måler på indeklimaet ved hjælp af IoT-teknologi

hvad er løsningen?
RoomAlyzer (RA) er en helt ny indeklima-sensor, der som den første af sin art måler på det totale indeklima (8 parametre) samt sender via Narrow Band IoT (uden ledninger og wifi). Den er et enkelt værktøj til energioptimering i bygninger og til forbedring af indeklimaet på arbejdspladser, museer og skoler. RA tages i brug ved at stryge en magnet på siden af sensoren. Herefter har du adgang til data om dit indeklima real time. Du har også adgang til analyser og statistikker over anvendelse af dine lokationer og indeklimaet.

RA bidrager til intelligent energiudnyttelse og trivsel, fordi den netop er helhedstænkt: Den giver konkrete data om det totale indeklima. Andre sensorer bidrager typisk kun med viden om 1-4 parametre. Med RA får du på en helt enkelt måde data om alt fra temperatur og luftfugtighed til CO2, VoC, lyd, lys og tilstedeværelse. Opsætningen er enkel: Du stryger en magnet på siden af sensoren, og så er du i gang og får real time data på din telefon og pc.

Det betyder, at du kan træffe beslutninger om, hvad du skal gøre ved indeklimaet, baseret på data. RA har en backend, der giver dig analyser og statistik netop til det, som du gerne vil undersøge.

RoomAlyzer måler på temperatur, luftfugtighed, reel CO2, VoC (fx afgasning), lyd, lysfarve (Kelvin), lysstyrke (lux) og tilstedeværelse i rummet (PIR). Den sender via NB-IoT (Narrow Band Internet of Things), som er teleselskabernes IoT-standard. Sensoren finder selv masterne og skal ikke bruge wifi. Den har dyb indendørs dækning og langtidsholdbare batterier. Data bliver sendt videre til en MQTT-server og lander hos brugerne i en webapp og som en rapport i en e-mail. RoomAlyzer har åbent API og kan skyde data over i andre systemer som for eksempel Azure og ventilationsanlæg. Fotokredit: RoomAlyzer.

Hvem er målgruppen?
Både virksomheder og kommuner kan have glæde af RA. For kommunerne er det især måling på kontorer, toiletter, skoler, daginstitutioner og haller, men det for virksomhederne er måling på kontorer, toiletter, lagre og magasiner. 

Hvordan bidrager løsningen til den grønne omstilling?
RA bidrager til den grønne omstilling som et værktøj til energioptimering. Via sin PIR-sensor, der registrerer bevægelse, fortæller RA: Hvornår bruger vi vores rum, og hvornår gør vi ikke? Det betyder, at de ejendomsansvarlige kan bruge data til at indstille energiforbruget efter brugen af rummet i stedet for bare at lade alt køre. De kan også gøre rent alt efter, hvornår fx deres toiletter bliver brugt i stedet for bare at gøre rent, når planen siger det. Samtidig giver PIR'en mulighed for at udnytte eksisterende kvadratmeter bedre i stedet for per automatik at bygge nyt. RA kontrollerer også CTS-anlæg og kan bruges til at sørge for, at de kun ventilerer, når der er brug for det.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.