Politik og regler SKRIV UD

Ny politisk strategi skal fremme bæredygtigt byggeri gennem digitalisering

af: Rebecca Holck Rosenberg, 31-01-2019
Kilde: Colourbox

Trafik-, Bygnings- og Boligministeriet udgav onsdag en politisk strategi for at styrke den digitale omstilling i byggeriet. Ministeriets ”Strategi for digitalt byggeri” skal blandt andet fremme mere bæredygtigt byggeri gennem digitale værktøjer.

Strategien indeholder fem indsatsområder, hvor det femte indsatsområde ”Mere bæredygtigt byggeri gennem digitalisering” indeholder tre indsatser, der skal løfte de digitale værktøjer, som kan bruges i det bæredygtige byggeri, og sikre et større vidensgrundlag inden for bæredygtigt byggeri.

Ministeriet vil blandt andet videreudvikle de digitale værktøjer LCAbyg og LCCbyg, så de lettere kan arbejde sammen med en samlet digital bygningsmodel (BIM).

De to softwareprogrammer, LCAbyg og LCCbyg, er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og kan bruges til beregne og dokumentere bygningers levetidsomkostninger, miljøprofil og ressourceforbrug fra materialeproduktion til nedrivning og bortskaffelse af byggeaffald.

Det skriver Trafik-, Bygnings- og Boligministeriet i strategien.

Byggeriets data skal udvikle den frivillige bæredygtighedsklasse

Trafik-, Bygnings- og Boligministeriet vil også undersøge, hvordan de data, som bliver skabt gennem byggeprojekters beregninger for totaløkonomi og livscyklus, kan samles i en database.

Ministeriet vil blandt andet bruge de store mængder data til at udvikle den frivillige bæredygtighedsklasse, som er del af strategien for cirkulær økonomi udgivet af Erhvervsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet. Den frivillige bæredygtighedsklasse skal gøre det nemmere at genanvende byggematerialer, når et byggeri rives ned.

Trafik-, Bygnings- og Boligministeriet vil også gennem deres strategi for digitalt byggeri følge op på det europæiske samarbejde om udvikling af bygningspas og materialepas.

Passene sikrer dokumentation og sporbarhed af en bygnings materialer – for eksempel indholdet af skadelige stoffer. Det kan bruges til at vide, hvilke materialer der kan genanvendes, når en bygning senere rives ned.

I alt indeholder ministeriets strategi 18 indsatsområder, som skal udvikle digitale værktøjer og styrke samarbejdet i byggebranchen om den digitale omstilling.

Læs ”Strategien for digitalt byggeri” her.

Kilde: Trafik-, Bygnings- og Boligministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.