Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Bliv klogere på energiforbrug og -produktion på Energiforum Danmark 2020

af: Cecilie Holm Arentoft, 12-02-2020
Grafik: Energiforum Danmark

På Energiforum Danmarks årskonference 2020 får du d. 3. marts mulighed for at deltage i workshoppen energiforbrug- og produktion. Her dykker vi ned i de gode erfaringer fra samspillet mellem bygninger og energisystemer sammen med Tommy Olsen, senior projektleder, Gate 21 og Lisbet Stryhn Rasmussen, seniorrådgiver, Aura Rådgivning.

40 procent. Så stor en andel af den totale udledning af drivhusgasser står byggeri for på verdensplan. Halvdelen af udledningerne skyldes nedkøling og opvarmning af bygninger. Der er altså en hel del CO2-besparelser at komme efter, og det haster, hvis vi skal nå vores mål om 70% CO2-reduktion i 2030.

For at dette skal kunne lade sig gøre, har vi brug for en større fleksibilitet i samspillet mellem bygningers energiforbrug og vores energisystemer. Men hvor meget fleksibilitet kan der hentes i disse sammenhænge – og hvor ”hentes” det?

Det lærer vi om på denne workshop, hvor Tommy Olsen fra Gate 21 blandt andet fortæller om, hvilke muligheder fleksible varmepumper med varmelager giver, mens Lisbet Stryhn Rasmussen fra Aura Rådgivnings oplæg handler om, hvorvidt forbrugeren kan tilrettelægge sit energiforbrug efter produktion.

Martin Dam Wied, som er faglig tagholder på workshoppen, glæder sig over muligheden for fokus på koblingen mellem energiforbrug- og produktion, som bliver stadig vigtigere, når andelen af vedvarende energi stiger i vores energisystem:

-”Jeg ser frem til at få sat energifleksibilitet på dagsordenen og tage hul på et kig i fremtiden, hvor energifleksibilitet bliver en større del af en større bygningsejers hverdag”, fortæller han til Energiforum Danmark.

På workshoppen ser vi desuden på de typiske udfordringer omkring fastholdelse af det rette indeklima og fastholdelse af systemtjenester.

De to oplægsholdere, Tommy Olsen og Lisbet Stryhn Rasmussen, vil bidrage med deres syn og ekspertise på området, hvilket vil fungere som indspark til debatten mellem deltagerne på workshoppen.

Se programmet for konferencen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.