Inspiration SKRIV UD

Fokus på innovation: EUDP giver 308 millioner til fremtidens grønne energiteknologier

af: Cecilie Holm Arentoft, 30-06-2020
Grønt bevokset bygning i den lille, hollandske by Venlo. Fotokredit: Daniel van den Berg, Unsplash.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter 41 nye energiteknologiske projekter med 308 millioner kroner, der fremmer udviklingen af grønne og klimavenlige energiteknologier.

Skibet er ladet med innovation og destinationen er et klimavenligt samfund med 70 pct. CO2-reduktioner inden 2030. EUDP støtter hvert år innovative grønne projekter med flere hundrede millioner kroner. Det er projekter, der både sigter mod grønne løsninger og skaber arbejdspladser i Danmark og eksportkroner i statskassen.

I sidste uge bevilgede EUDP støtte til 41 projekter med et samlet støttebeløb på 308 millioner kroner.

Hård konkurrence om midlerne

Da ansøgningsrunden lukkede i marts, havde EUDP modtaget 88 projektansøgninger med et samlet ansøgt støttebeløb på godt 897 millioner kroner. Der er således blevet søgt om knap tre gange så stort et beløb, som der er bevilget, hvilket glæder EUDP’s bestyrelsesformand Anne Grete Holmsgaard:

”EUDP er sat i verden for at kunne give det nødvendige økonomiske skub til perspektivrige energiprojekter. Jeg kan på baggrund af denne runde konstatere, at idérigdommen og innovationslysten i Danmark lever i bedste velgående. Vi har som bestyrelse fået vores sag for i udvælgelsen af de bedste projekter i et stærkt felt.”

Det kan man læse i Energistyrelsens pressemeddelelse.

EUDP støtter projekter med fokus på intelligent styring af fremtidens bygninger

EUDP støtter blandt andet udviklingen af et intelligent LED-infrastruktursystem til fremtidens grønne og intelligente bygninger. Projektet er en udvidelse af den patenterede teknologi og produktet ”Tracy”, som blandt andet kan håndtere indsamling af nøgledata, overvågning og styring af bygningers energiforbrug, belysning, opvarmning, indeklima, ventilation mv. LED-teknologien bliver en plug-and-play infrastruktur for sensorer og andre Internet of Things-enheder ved at udvikle en open-source ”sensor-værktøjskasse”.

”Med dette EUDP-projekt vil vi på afgørende vis kunne accelerere udviklingen af en ny infrastruktur i nye og eksisterende bygninger, hvor LED-lys kan medvirke til at integrere IT-systemer, data, IoT og facility management i øvrigt. Da LED-lyset typisk anvender lav-spænding, f.eks. 12V som i vores biler, opnås helt nye muligheder for at integrere lys, sensorer, kameraer m.v. på en meget enkel vis, i øvrigt med et langt mindre forbrug af bl.a. transformatorer, konvertere og lignende,” udtaler projektleder Lars Frederiksen, CTO i LED iBond International A/S i pressemeddelelsen. 

Foto: Sidste års vinder af Innovationsprisen (Andreas Castbjerg og Jon Wedersøe Strunge fra Søren Jensen) samt formand Lars Thygesen (til venstre)

Energiforum Danmark er på jagt efter fremtidens gode ideer og koncepter

Energiforum Danmark vil gerne være med til bakke op om fremtidens grønne løsninger, og derfor uddeler vi hvert år Innovationsprisen på vores Netværkskonference, som løber af stablen d. 12. november 2020.

Alle kan indstille en idé, et produkt eller et koncept til nominering. Det kan være alt fra en ny samarbejdsmodel for energirenovering til en ny måde at bruge kendte teknologier på eller et helt nyt produkt. Det vigtige er, at ideen er ny - dvs. lanceret for nylig eller endnu ikke lanceret, og at den letter arbejdet for os, der arbejder med grøn omstilling, løser problemer i vores hverdag eller på anden måde bidrager til at fremme den grønne omstilling.

Har du eller dit firma en idé, som I gerne vil have ud over stepperne og sparket i gang? Så indstil jeres idé her:

Indstilling af Energiforum Danmarks Innovationspris 2020

Mere om EUDP

Se oversigten over de støttede projekter i EUDP's første ansøgningsrunde 2020 

Læs mere om det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram EUDP 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.