Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Inspiration til morgenkaffen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-11-2020
Foto: Colorbox

Energiforum Danmark fejrer julen med en række online morgen-inspirations-møder.

Hvorfor stresse rundt i regn og blæst, når du kan få inspirationen serveret direkte til kaffen, mens du forbereder dig til endnu en travl arbejdsdag?

Energiforum Danmark inviterer i december til en række korte morgen-inspirationsmøder, der giver et skud inspiration til at starte dagen på, en gråvejrsdag i december. Hav en god kop kaffe eller te parat, sæt dig godt til rette og login kl. 9.00.


Programmet byder på:

9/12 – En klimavej i Hedensted

I Hedensted ligger en 50 meter lang klimavej, der adresserer to af tidens store klimudfordringer i én og samme løsning. Nemlig håndtering af de stigende mængder regnvand og produktion af bæredygtig varme. Vejen har ligget der et par år nu - virker den stadig?

Hør om klimavejen; hvordan idéen opstod, hvordan den blev en realitet og hvordan den virker nu et par år efter indvielsen. Tilmeld dig her: (9/12) Energiforum Danmark: Inspiration til morgenkaffen #1 - En klimavej i Hedensted - Energiforum Danmark


14/12 – LCAbyg et værktøj til bæredygtigt byggeri

Skal vi bygge med cement eller træ? Og hvordan dimensionerer vi rummene bedst, så de fungerer mest energieffektivt uden at gå på kompromis med indeklimaet? Måske LCAbyg har svaret?

LCAbyg er et gratis beregningsprogram til livscyklusvurderinger (LCA) af bygninger, der er udviklet af Aalborg Universitet, Institut for Byggeri, By og Miljø. Med værktøjet kan arkitekter og ingeniører beregne klimapåvirkningen og en række andre miljøparametre af bygninger.

Værktøjet var en af de tre nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris 2020, og nu kan du få en introduktion til de mange muligheder værktøjet byder på. Tilmeld dig her: (14/12) Energiforum Danmark: Inspiration til morgenkaffen #2 - LCAbyg, et værktøj til bæredygtigt byggeri - Energiforum Danmark

 

16/12 – Indeklima – gode råd til bedre indeklima i daginstitutioner

Et godt indeklima giver bedre trivsel og mindre sygefravær, og i corona-tider er god udluftning måske vigtigere end nogensinde før.

Alligevel halter indeklimaet i mange daginstitutioner. Et studie, udført af Rådet for Grøn Omstilling, viser fx, at mange institutioner har alt for høje koncentrationer af problematiske kemikalier. Der er ofte problemer med høje niveauer af CO2, som kan føre til trætte og uoplagte børn med negativ effekt på koncentrations- og indlæringsevnen. 

Heldigvis viser studiet også, at der er mange lavthængende frugter at plukke når det kommer til at forbedre indeklimaet. Hør om studiets anbefalinger til et bedre indeklima i daginstitutioner. Tilmeld dig her: (16/12) Energiforum Danmark: Inspiration til morgenkaffen #3 - Indeklima, gode råd til bedre indeklima i daginstitutioner - Energiforum Danmark

 

Sådan kommer du med:

Morgen-inspirations-møderne foregår online via TEAMS, og du får et link til deltagelse ved at tilmelde dig møderne, via linkene ud for hvert møde. Det er gratis for medlemmer af Energiforum Danmark at deltage, og andre kan deltage for 250 kr.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.