Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

To spændende bud til nominerede til Innovationsprisen 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-05-2021
Colorbox

Bare tre uger efter første efterlysning, har Energiforum Danmark fået to stærke bud på nominerede til årets Innovationspris. Ambiant Groups IoT-platform til bygningsstyring og Woodsense´s sensorløsning, der forebygger fugtskader i træ i bygningskonstruktioner

Selvom der er lang tid til sidste frist for indmelding af forslag til kandidater til Innovationsprisen 2021, er der allerede kommet to gode bud på kandidater.

Woodsense har udviklet en IoT-sensorløsning, der anvender intelligent data til at måle fugt i trækonstruktioner og dermed forebygge skader i byggeriet. Ifølge byggeriets ankenævn omhandler 41% af klagesagerne træværk, så det er ikke ubetydelige problemer, der kan forebygges, hvilket er væsentligt i en tid hvor træ bruges i et stadig større omfang pga. det lave CO2-aftryk.

Du kan læse mere om Woodsense her

Det andet spændende bud kommer fra Ambiant Group, der har udviklet en platform der gør det nemt at se, styre og visualisere sit energiforbrug, så det bliver optimalt både i forhold til klimaaftryk og virksomhedens omkostninger til energi. Ambiant Energy+ løsningen kan suppleres med bevægelsessensorer og der med også bruges til at forudsige rengøringsbehov, kantinedrift m.v.

Du kan læse mere om Ambiant Group her. 


Hvem vinder?

Vinderne udpeges på Energiforum Danmarks Netværkskonference 27. oktober på Innovationsfabrikken i Kolding. Alle kan indstille kandidater til Innovationsprisen 2021 frem til 4. september, herefter vil et fagudvalg udpege tre nominerede, som bedømmes af en dommerkomite og deltagerne på Netværkskonferencen.

Du kan se hvordan man indstiller et produkt, en ide eller et koncept her.

I bedømmelsen lægges der særlig vægt på at ideen er ny - dvs. lanceret for nylig eller endnu ikke lanceret, og at den letter arbejdet for os, der arbejder med grøn omstilling, løser problemer i vores hverdag eller på anden måde bidrager til at fremme den grønne omstilling.

 

Vinderne kommer i godt selskab

Innovationsprisen har været uddelt siden 2018 og vinderne kommer i spændende og innovativt selskab; En solafskærmning der udnytter solens energi til køling, et svampe-baseret organisk byggemateriale og en IoT Server der giver mulighed for at opsamle IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.