EcoGain

Navn på koncept/produkt/ide

EcoGain

Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

EcoGain er et recirkuleringsaggregat som kan retrofittes på et eksisterende ventilationssystem.
Med EcoGain installeret er det muligt at recirkulere luften i højere grad og dermed spare energi. Energibesparelsen kommer fra flere kanter, da varme og kølebehovet i bygningen falder samtidig med at tryktabet i EcoGain-enhederne er mindre end 100 Pa, hvorfor der kræves en væsentlig mindre blæser end hvad der sidder i de eksisterende anlæg.
Teknologien benyttet i EcoGain er en menneskeskabt kopi af atmosfærens egen rensecyklus.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

Da bygninger står for 40% af verdens samlede energiforbrug og 36% af verdens samlede emission af drivhus gasser kan man med en påviselig energibesparelse på op til 45% muliggøre det at sænke bygningens CO2-aftryk, forbedre bygningens energimærke og øge energieffektiviteten på bygningen.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie og bæredygtige samfund"?

Fordi at EcoGain er med til at nedbringe energiforbruget og er med til at skabe mere bæredygtige bygninger samtidigt med at luftkvaliteten holdes i top, hvilket bidrager til trivsel, øget produktivitet og et lavere sygefravær.

Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Bygnings- ejere og administratorer vil kunne spare energi, forbedre deres energimærkning og dermed også penge. Bygningens brugere vil have et optimalt indeklima, hvor luftkvaliteten holdes i top med teknologien som er en kopi af atmosfærens egen rensecyklus.

Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

2024 startede produktet med opsætninger i norden, og ambitionen er en bred lancering i EU, UK og USA indenfor storcentre, større restauranter og supermarkeder samt de bygninger som benyttes til lager, uddannelser, kontorfaciliteter, hoteller og konferencer.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.