Medclair nedbrydning af lattergas

Navn på koncept/produkt/ide

Nedbrydning af drivhusgassen lattergas til almindelig luft

Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

Lattergas N2O er en særdeles potent lattergas med et globalt varmepotentiale på 298 (GWP) CO2. Det betyder at 1 kg lattergas svarer til 298 kg CO2e. Teknologien kan opsamle lattergas og nedbryde det til nitrogen N2 og oxygen O2. Ingredienserne i almindelig luft. Lattergas er også underlagt krav om beskyttelse af personale for passiv eksponering. Medclair opsamler og destruerer lattergas, hvorved personalet også opnår et sikrere arbejdsmiljø.

Teknologien anvender en katalytisk proces, som foregår ved høje temperaturer, hvor lattergas nedbrydes til oxygen og nitrogen. Denne proces genererer også overskudsvarme, som udnyttes og bruges i næste trin. Den rensede og varme luft ledes ind i en varmeveksler, hvor overskudsvarmen genbruges og bruges til at varme den indkommende udåndingsluft op. Denne proces sikrer maksimal energieffektivitet og reducerer mængden af ​​varme, der spildes i processen. Den afkølede og harmløse rensede luft frigives til atmosfæren.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

Lattergas er en særdeles velkendt drivhusgas. I sundhedsvæsenet anvendes lattergas ved smertefulde procedurer, men også i industrien findes den som restprodukt ved forskellige processer. Mest kendt er rensning af spildevand. Ved at indsamle og bortlede lattergas til vores teknologi kan der opnås store CO2e reduktioner og dermed reducerer belastningen af vores klima. Hvidovre Hospital har som de første i Danmark installeret løsningen i 2023 og har opsamlet og nedbrudt mere end 1.000 kg lattergas og nedbrudt dette til luft.  1.000 kg lattergas er det samme som 298.000 kg CO2e, altså næsten 300 tons omdannet til almindelig luft på blot 1 år.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie og bæredygtige samfund"?

Lattergas er en særdeles potent drivhus gas. Vi ved at vi i mange processer kan indsamle den og derved også nedbryde den. Vores løsning er online, den kan derfor meget nemt overvåges for kontinuerlig effektivitet og dermed sikre at vores hospitaler eller rensningsanlæg er energi og udlednings effektive. Om udfordringen på hospitaler

Om udfordringen med lattergas i sundhedsvæsenet.

Lattergas i Sundhedsvæsenet

Om udfordringen med lattergas i spildevand.

Lattergas i Spildevandsrensning

Om udfordringen med lattergas i renovation.

Lattergas i Renovation

Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Os alle og vores børn. Lattergas er 114 år om at nedbrydes i naturen

Her og nu kan vores løsning implementeres på alle danske hospitaler, renovations lokaliteter med returneret lattergasflasker samt spildevandsanlæg.

Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

Forhåbentligt implementeret på alle danske hospitaler, renovations virksomheder og spildevandsanlæg.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.