Gyproc Klima gipsplader

Navn på koncept/produkt/ide

Gyproc® Klima

Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

Gyproc Klima er en CO2-frit produceret (scope 1+2) gipsplade, der netop er blevet introduceret på det danske marked. Selvom Gyproc Klima er produceret i Norge, hvor gipspladefabrikken i Fredrikstad efter en trecifret millioninvestering i maj 2023 kunne slå dørene op for CO2-fri produktion, er CO2-aftrykket omkring 75 % lavere end tilsvarende plader (A1-A3) på det danske marked.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

Med Gyproc Klima kan CO2-aftrykket fra et byggeri nedbringes udelukkende ved at benytte Gyproc Klima frem for de gipsplader, der almindeligvis har været anvendt – uden at gå nogen form for funktionelle, arbejdsmæssige- eller kvalitetsmæssige kompromiser.

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie og bæredygtige samfund"?

Gyproc Klima er et organisk og genanvendeligt byggemateriale, der er fossilfrit produceret på elektricitet fra vandkraft. På vejen mod en stadig mere bæredygtig byggebranche viser Gyproc Klima vigtigheden af at se på helheden, og at branchen kan tage vigtige skridt i den rigtige retning uden at skulle lave andet om end at træffe et nyt, simpelt valg.

Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Gyproc Klima gavner byggeriets samlede CO2-regnskab og er dermed til glæde for bygherrer, der har intention om at bygge med så lavt et CO2-aftryk som muligt, hvilket fx er gavnligt ifm. DGNB-certificering.

Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

Forventningen er, at Gyproc Klima, der lige nu produceres på Saint-Gobains første elektrificerede gipspladefabrik, også produceres på andre Gyproc fabrikker, og at det kan være med til at skubbe på elektrificering og nedbringelse af CO2-udledning i byggebranchen.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.