Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Stærk slutspurt i indstillinger til innovationsprisen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-01-2024
Grafik: Energiforum Danmark

Inden for de sidste dage inden fristudløb modtog Energiforum Danmark seks stærke bud på kandidater til innovationsprisen: Upsites digitale drifts- og vedligeholdsplatform, Real ESG-værktøjet, EcoGain ventilationsoptimering, Medclair nedbrydning af lattergas, Gyproc Klima gipsplader og EGs LCA-beregner. Hvem af de i alt 10 indstillede, der bliver de tre nominerede afgøres 8. februar.

Fra digitalisering til nedbrydning af lattergas. Der er stor spændvidde i de indstillinger, der er kommet inden deadline. Men der er også brug for stor spændvidde i de løsninger, der skal i brug, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Vi skal både gøre tingene smartere og mere digitalt, men vi skal også bruge bedre materialer. Derfor er vi, i Energiforum Danmark, glade for den store spændvidde. I kan læse mere om de 6 seneste bud til Innovationsprisen 2024 her:

Upsite er en digital service, der hjælper ejendomsejere med at få overblik over ejendommes drift og vedligehold, så de kan træffe mere bæredygtige beslutninger på et dokumenteret grundlag. Platformen tilbyder ejendomsejere realtidsindsigter og planlægningsmuligheder, der med ejendomsdata får potentialet frem i eksisterende ejendomme.

Du kan læse mere om Upsite her

Real ESG - The Real Estate Reporting Framework er ejendomsbranchens nye, fælles og gratis ESG-rapporteringsværktøj. Værktøjet skal medvirke til, at ESG-data i ejendomsbranchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig, og at långivere, investorer og øvrige interessenter kan bruge ESG-data til at belønne ESG-indsatsen i ejendomsbranchen. Værktøjet skal også gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport for ejendomsbranchens aktører.

Du kan læse mere om Real ESG her

EcoGain - Airlich ApS har udviklet og kommercialiseret en retrofit teknologi; EcoGain, der nemt eftermonteres på eksisterende større HVAC-anlæg. EcoGain renser effektivt indendørsluft og muliggør sikker og energieffektiv recirkulation af indendørsluft. Derved nedbringes energiforbruget forbundet med HVAC med 45 %, samtidigt med at indeklimaet forbedres. Ydermere forbedrer EcoGain bygningens energimærke og reducerer bygningens samlede CO2-udledning.

Du kan læse mere om EcoGain her

Gyproc Klima - Gyproc Klima er en CO2-frit produceret (scope 1+2) gipsplade med et CO2-aftryk, som er omkring 75 % lavere end tilsvarende plader (A1-A3) på det danske marked. Med Gyproc Klima tages et vigtigt skridt, der kan være med til at skubbe på nedbringelse af CO2-udledning i byggebranchen.

Du kan læse mere om Gyproc Klima her

Medclair nedbrydning af lattergas - Lattergas N2O er en særdeles potent lattergas med et globalt varmepotentiale 298 (GWP) af CO2. Det betyder, at 1 kg lattergas svarer til 298 kg CO2. Medclairs produkt kan opsamle lattergas og nedbryde det til nitrogen N2 og oxygen O2. Ingredienserne i almindelig luft. Medclair anvender en katalytisk proces, som foregår ved høje temperaturer, hvor lattergas nedbrydes til oxygen og nitrogen. Denne proces genererer også overskudsvarme, som udnyttes og bruges i næste trin. Den rensede og varme luft ledes derefter ind i en varmeveksler, hvor overskudsvarmen genbruges og bruges til at varme den indkommende udåndingsluft op.

Læs mere om Medclair her

EG Sigma LCA-beregner - EG har udviklet en løsning til LCA-beregning i byggeri, som er integreret i deres prisberegningsværktøj EG Sigma. Løsningen gør det således nemt at sammenholde pris og CO2 aftryk, for samtidig nemt at finde de materialer og arbejdsmetoder der resulterer i det mindste CO2 aftryk. Løsningen benyttes allerede nu af de ledende entreprenører, rådgivere og arkitekter – fra store til små.

Læs mere om EG Sigma LCA-beregner her


Se de indstillede og mød de tre nominerede

Det afgøres, som nævnt, først 8. februar, hvem de tre nominerede bliver. I mellemtiden kan du se det samlede felt her.

Du kan møde de tre nominerede på Energiforum 2024, hvor de præsenterer deres løsninger for dommerpanel og publikum, og hvor du kan besøge dem i et hjørne af udstillingen. Den endelig vinder af udpeges den 5. marts kl. 16.30 på Energiforum 2024.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.