Siemens Enlighted IoT

Navn på koncept/produkt/ide:

Siemens Enlighted IoT

Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

Enlighted IoT er en platform som opsamler information om, hvad der sker i bygningen og skaber en dataplatform, hvorpå der kører analyse med intelligent applikations software. Disse er med till at forbedrer driftseffektiviteten, brugeroplevelse, produktivitet og optimerer brug af ressourcer og asset, men ikke mindst er den medvirkende til at reducere energiforbruget i bygningen.
Enlighted IoT er bygget op over én trådløs sensor, som registrerer bevægelse, temperatur, energiforbrug og omgivende lys. Den trådløse sensor indbygges direkte i lysarmaturet og forsynes derfra. Derudover indeholder Enlighted IoT sensoren Bluetooth til asset tacking og kommunikation til tryk for manuelt lysjusteringer.
Den trådløse kommunikation er med til at reducere bygnings installationsomkostninger, og bringe ’Internet of Things’ til bygninger.
Med den forbundne Cloud løsning, giver det den bygningsansvarlige mulighed for at overvåge energiforbruget helt ned på det enkle armatur, men også hvordan bygningen benyttes for på den måde at optimere energiforbruget i hele bygningen.

 

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

I et nyere studie demonstrerede vi totale energibesparelser på 88% på tværs af et område af forskellige rumtyper, størrelser og geografi.
I mere end 350 installationer, kommer 50% af energibesparelserne fra at skifte til LED lys, og yderligere 38% kom fra den intelligent lysstyring.
Tilstedeværelsesdata kan integreres med bygningsautomatiksystemer for at tilpasse HVAC indstillinger, hvilket kan give yderligere energibesparelser på 35% eller mere.

 

 

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund"?

Enlighted IoT platformen inkluderer det mest avancerede trådløse lysstyringssystem i verden. Muligheder som individuelle lysprofiler og farvetemperatur indstillinger giver brugere mulighed for den ideelle belysningsbetingelse, mens en konstant opsamling af brugsmønstre og dagslysindfald reduceringer energiomkostninger ned til det absolutte nødvendige.
Den smarte sensor justeres efter det omgivende lysindfald ved at udnytte det tilgængelige dagslys og kan grupperes til et ensartet lys niveau for at skabe en harmonisk visuel oplevelse. Profiler kan programmers til individuelle områder baseret på brug til at oprette passende belysningsbehov. Farve, temperatur og intensitet kan justeres, og øger velfærd via farvetemperatur hvor varmfarvet hvidt lys promoverer en følelse af ro, mens kølig hvidt farvet øger årvågenhed.
Enlighted IoT Energi Manage er et Cloud baseret grafisks interface giver en brugerflade, hvor operatører kan konfigurere og styre lysarmaturers gruppering og opførsel.
Bygningsdriftspersonalet kan let oprette og justere grupperinger af individuelle lys, og spore energi- og brugsmønstre; i et rum, på tværs af en etage, en bygning, en lokation eller over et helt område.
Hvert armatur deler energiforbrugs-data med Energi Manage platformen og tillader systemet at vise den totale energibesparelse.

 

Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Alle større bygninger med en driftsorganisation har en udfordring som en Enlighted IoT løsning kan hjælpe med. Når først lysprojektet er installeret med den avanceret sensorer, vi de nuværende Cloud applikationer kunne afhjælp på flere områder:
Hospitaler: Døgnrytme lysstyring. Farvetemperatur styring. Asset tracking. Wayfinding og optimering af arealer som områder hvor der kan opstå kødannelse.
Kontorbygninger: Avanceret lysstyring, helt ned på det enkelte armatur. Optimeret brug af områder og lokaler, som møderum. Pladsoptimering ved brug af vores desk-sensor og kontaktsporing ved pandemier.
Detailhandel/indkøbscentre: Avanceret lysstyring og gruppering som nemt kan ændres hvis butikker skifter størrelse. Heat-maps, som vise bevægelsesmønstre i bygningen som viser ’døde’ områder, eller flaskehalse som kan være fatale ved nødsituationer.
Ovenstående muligheder er kun et udvalg af hvilke bygningstyper hvor Enligted IoT kan benyttes, samme gælder for uddannelsesinstitutter, varehuse, fabrikker og m.m.
Alle bygninger som ønsker en energirenovering og hvor udskiftningen af lysarmaturerne indgår, kan med stor fordel bruge en trådløs løsning som Enlighted IoT. For alene besparelsen ved ikke at skulle udføre en installation til en evt. netværksbus er med til at spare på den samlet omkostning, da amarturet leveres indbygget med den trådløse IoT sensor.


Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

Kravene til en bygning og brug ændrer sig over tid. Enlighted IoT tilbyder sensorer med tre niveauer af ydelser for at give den optimal løsning for en hurtig installation eller et retrofit løft. Med mulighed for senere at opgradere med yderligere applikationer, når først sensorerne er monteret.
Enlighted IoT giver mulighed for at tilknytte et utal af Cloud applikationer som alle er applikationer bygget op om den ene sensors data. I dag findes der allerede applikationer som: Manage (Energi og lys overvågning), Space (arealoptimering), Where (Asset tracking) og Safe (Kontaktopsporing i forbindelse med eks. pandemi). Hvad fremtiden byder, vil tiden kun vise. Når dataene er tilgængelige, er det kun fantasien der sætter grænsen.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.