Honeywell Electronic Air Cleaners

Navn på koncept/produkt/ide:

Honeywell Electronic Air Cleaners – miljøvenlige filtrer, der sparer energi og passer på jeres helbred


Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

Et sundt og produktivt arbejdsmiljø er et nøgleelement i enhver grøn bæredygtig bygning. Electronic Air Cleaner (EAC) fra Honeywell består af to sektioner, en ioniseringssektion og en opsamlingssektion. De ioniserede partikler, såsom fint støv, røgpartikler, pollen, skimmelsporer og bakterier, bevæges af luft ind i det stærke elektriske felt og bliver fanget ved opladede samlerplader. Selve EAC fanger partikler og efterfølgende UV-C lampe neutraliserer patogene for den sunde indendørs luftkvalitet. Elektroniske celler og forfiltre er vaskbare og genanvendelige. Typisk levetid af EAC'er er på 15 år.

Kan udføres i de 2 mest brugte størrelser (fuld celle og halv-celle), så de passer til udskiftning af de traditionelle filtre. Cellerne kan stables og internt tilsluttes, så de danner en filtrerende overflade.

Alt styres af en integreret automatik, som selv giver besked til CTS, når filtret skal vaskes.


Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

Beregninger viser, at EACs tryktab er væsentlig mindre end for et traditionelt filter (ca. 50 Pa vs. 150 Pa), så ventilator forbruger ca. 15% mindre energi. Desuden er filteret er vaskbart, også i en almindelig opvaskemaskine, hvilket giver væsentlige besparelser på materialeforbrug.


Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund"?

Ideen opstod i COVID tiden, da denne teknologi kan være med til at beskytte bygningens brugere mod sygdomme og forurening, mens energieffektivitet øges. Indbygget automatik forbinder filtret med CTS anlæg for optimal betjening.


Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Miljøbevidste slutbrugere, da de ikke forurener miljøet med forbrænding af de gamle filtre og produktion af udskiftningsfiltre.
Bygningsejere, som kan spare både energi og mindske deres CO2 udslip.

Bygningsbrugere, som får en renere og desinficeret luft.

Rådgivere, som søger en løsning, hvordan de gamle systemer kan opgraderes med fokus på miljø og mulige pandemier.


Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

Vi regner med, at konceptet vil blive anerkendt og brugt både i de nye installationer og i retrofit opgaver. Tilbagebetalingstid for denne investering er relativt kort, dog kræver alligevel at blive aktivt efterspurgt / specificeret i udbudsmaterialer. OEM-samarbejde med de danske producenter og udviklere kan bringe nye systemer på markedet. Konceptet kræver også en nytænkning i servicebranchen, hvor man skifte fra den klassiske filterudskiftning ”ud med den gamle filter/ind med den nye” ca. 2 gange om året til en bare ”nulstilling” af den eksisterende filter.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.